Om biblioteket

På Nordiska museet finns ett specialbibliotek för kulturhistoria och etnologi från 1500-talet och framåt. Här finns litteratur som speglar museets verksamhet, ger kontext till aktuella ämnesområden och illustrerar de rika samlingarna. I biblioteket finns närmare fyra hyllkilometer av böcker, tidskrifter, broschyrer och varukataloger.

Bland våra låntagare finns forskare, yrkesverksamma, skolelever och personal, och inte minst den intresserade allmänheten. Vi har kallats för ”det folkliga fackbiblioteket” och vad passar bättre för ett etnologiskt inriktat bibliotek?

Efter en omfattande flytt 2006 finns vi i rymliga lokaler med tillgängliga, moderna hyllsystem. Större delen av samlingen finns sökbar i vår bibliotekskatalog Saga och i Libris, och hemlån av böcker är möjligt. I vår expedition finns bibliotekarier som kan samlingen, system och register och vi hjälper gärna till med ingångar till materialet. Läsplatser och trådlöst nät finns för studier på plats.

På bloggen kommer vi att presentera oanade fynd i samlingarna, nyförvärv och favoriter, och med god hjälp av en rad gästbloggare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *