Vi som bloggar

Biblioteksbloggarna. Foto: Peter Segemark.

Blogginläggen kommer till största delen från någon av oss fyra (fr. vänster Annika Peurell, Kajsa Lemon, Mathilda Ängkvist och Christer Larsson), som man till vardags hittar i biblioteket.

Annika Peurell har arbetat i Nordiska museets bibliotek sedan 1999 och förstår inte vart tiden tagit vägen. Bostad och boende, mode och kulturhistoria hör till favoritämnena. Uppskattar särskilt besökare som delger oss specialkunskaper i så smala ämnen att man inte visste att de fanns. Är nödd och tvungen att bli bibliotekets ämnesansvariga för sport och idrott.

Kajsa Lemon har arbetat i Nordiska museets bibliotek sedan 2006. Har en kulturvetenskaplig bakgrund med bl.a. etnologi och förlagskunskap i botten. Är mycket intresserad av interiör och design, främst från 1950- och 60-talen, bokhistoria, grafik, samt att lära och uppleva nya saker. Avstår gärna från sport, matlagning och handarbete.

Mathilda Ängkvist har arbetat i biblioteket sedan 2007. Har en bakgrund inom historia och samhällsvetenskap, men är även undersköterska. Är mycket road av trädgård, medicinhistoria samt dräkt och interiörhistoria, men får nog säga att det stora intresset är dockskåpsminiatyrer i skala 1:12.

Christer Larsson är f.n. systembibliotekarie i Nordiska museets bibliotek, men har ett långt förflutet i museiinformationssystemvärlden – http://hem.passagen.se/chl/
Sysslar numera hellre med mat och provar vin/öl och annat som kan räknas till livets verkliga väsentligheter. Ytterligare ämnesområden i biblioteket som intresserar är museiväsen, historia och särskilda tekniska förfaringssätt.

 

Kommentarer inaktiverade.