Missade macarons

Höll i Maria Öhrns bok Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk som finns i biblioteket. Macarons är ju inne och även om jag varken kan eller tycker att det är kul att laga mat så är jag inte helt oäven när det gäller att göra kakor och efterrätter. Boken innehåller dessutom en macaronsskola med tydliga steg-för-steg-anvisningar så det skulle nog gå bra.

Förberedelser

Dottern blandar

Ok, jag kan förstå att mandelmjöl kan vara svårt att hitta men en jämrans spritspåse? Hur svårt kan det vara? Men efter att ha tittat i fem olika affärer och med tidsbrist fick jag helt enkelt göra en spritspåse själv. Bakplåtspapper och lite tejp. Med facit i hand kan jag varmt rekommendera en inköpt spritspåse.

Ja, det blev ju lite svajigt med en hemmagjord påse... Tanken var ju att de skulle vara lika runda och fina som en femkrona. Men jag körde vidare!

En väl använd hemmagjord spritspåse! (Första gången jag blev lite arg)

För att macaronerna inte ska spricka (så lätt?) så ska de vila i minst 45 minuter. Under tiden roade jag mig med att fixa till hallonfyllningen.

Efter ca 30 minuter i ugnen ser de ut så här. Jamen lite mer porösa är de nog! Dock fortfarande inte runda som en femkrona men de får duga.

Vissa var lite sega att få loss. (Andra gången jag blev lite arg)

Dags för spritspåsarna igen! Denna gång var det hallonfyllningens tur.

Blev kanske lite arg för tredje gången. Fyllningen blev lite väl fast. (Spritspåsemassaker i bakgrunden.)

Det påvra resultatet efter ca tre timmar i köket en lördagsförmiddag. Lite från ovan...

Lite från sidan... Ok, jag erkänner, jag plockade fram det finaste exemplaret... Det enda.

Blev det gott? Tveksamt. Kommer jag att prova igen? Absolut inte. Men det kanske finns någon annan bakintresserad person som kan tänka sig prova eller har andra erfarenheter från macaronbakning? Utöver Mia Öhrn!

Kajsa

Det här inlägget postades i Aktuellt, Mat & dryck och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Skrivet av Kajsa Lemon.

2 kommentarer till Missade macarons

  1. Madeleine skriver:

    HAHA! Tack för det goda skrattet! 😀 Det är ju inte så lätt med macarons, tycker du gjorde gott ifrån dig för att vara första gången 😀 Har du gjort det igen?

    • Kajsa skriver:

      Hej Madeleine! Och tack 🙂 Nej, den gången var faktiskt min första och enda gång som jag pysslat med macarons!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *