Traktorer och trädgård

Nu hade jag egentligen tänkt skriva ett långt inlägg om vår oväntat stora samling med varukataloger inom avdelningen Transport, vi har nämligen en dryg hyllmeter material om traktorer och traktordelar. När jag letade efter annat på hylla Ekonomi Lantbruk såg jag att vi även hade drygt två hyllmeter med material från statens maskinprovningar. Vi framhåller ju gärna vår samling av modetidningar och dräktböcker men har även mycket om annat, något man lätt missar.

Men när jag stod vid varukatalogerna och letade material råkade jag fastna bland trädgårdskatalogerna på hyllan under. När jag bläddrat ett tag såg jag att det inte bara var en hylla utan dryga två och en halv. Det har ju nyligen varit trädgårdsmässa och nu har äntligen trädgårdssäsongen börjat komma igång så jag som gärna tillbringar all fritid under vår och sommar i min kolonistuga fastnar lätt i allt som rör trädgård den här tiden på året.

Kolonin våren 2012

Kolonin våren 2012

Sen har min kollega Kajsa de senaste åren köpt in en hel del nya roliga trädgårdsböcker. Nytt är bland annat Runåbergs fröer av Johnny Andreasson, I trädgårdsmästarens spår av Elisabeth Svalin Gunnarsson och Växtriket av  Lars Ring, men sen har vi naturligtvis mycket mer på hyllan!

/Mathilda

Det här inlägget postades i Aktuellt, Fritid och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken. Skrivet av Mathilda Ängkvist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *