Ondulera mera!

Jag har ägnat de senaste veckorna till att städa och flytta om på våra fack Dräkt och Textil. Eftersom det är stora fack har vi länge pratat om att det är dags att flytta ut en del av materialet i underavdelningar. Dräkt har till exempel fått underindelningen Skor och Konsthantverk Textil har fått två nya underindelningar: Broderier och Stickat och virkat. Allt för att materialet ska bli mer lättillgängligt och för att vi noterat att intresse och efterfrågan finns.

Det som är roligt med hyllstädningar är att man alltid hittar material som man kanske inte riktigt väntar sig att hitta. Vårt fack Dräkt innehåller allt som har med dräkt att göra, böcker om mode, dräkthistoria, väskor, smink, diverse accessoarer men även böcker om hår. Det är alltså hit man ska vända sig om man vill läsa Svenska frisörtidningen från 1965 eller Skägg, en hårresande guide. Men givetvis också mer handfasta tips på hur du till exempel lär dig ondulera hår i Ondulation och damklippning av E. Long från 1927 (boken förutsätter dock att man har grunderna i herrfrisöryrket).

/Mathilda

Det här inlägget postades i Aktuellt, Dräkt & mode och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Skrivet av Mathilda Ängkvist.

En kommentar till Ondulera mera!

  1. Anne-Marie Johansson skriver:

    Hej! Det är kul att följa er blogg och det är intressanta ämnen ni skriver om. MVH Anne-Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *